sobota 15. prosince 2012

Jaké pleťové krémy používám v zimě.




Určitě, stejně jako já, měníte na zimu trochu svůj pleťový pečující arzenál. Na noc používám víceméně ty samé krémy jako v teplejších měsících, ale na ven je měním.

Na zimu by měly být krémy více hutnější a vyživující, protože, logicky, dostává pleť v mrazech mnohem víc zabrat. Dřív se objevovala informace, že by se na zimu neměly používat hydratační krémy, protože voda z nich může v pleti zamrznout. To je už ale přežitek a krémy na zimu hydratační klidně můžou být!

Já to tak různě střídám podle nálady, jakou ten rok zrovna mám. Takže v minulých zimách jsem měla krém Bioderma Hydrabio Riche. Ten jsem už vloni vypotřebovala a na letošek si nic nového asi kupovat nebudu, protože jsem měla v taštičce, která byla dárek k nákupu u Clinique, Dramatically Different Moisturizing Lotion 30 ml, takže budu letos používat tento krém. Není špatný ani Avéne Hydratační krém - Hydrance Riche SPF 20.

Tento krém jsem už vypotřebovala, obrázek jsem vzala zde. Já jsem ještě měla variantu v normální tubě.

Tento krém používám aktuálně.
Ještě jiné krémy ale používám přímo na horách, kde se teploty pohybují skutečně hodně pod bodem mrazu. Navíc tam většinou lyžuji, což pleť také namáhá, hlavně při sjezdu z kopce, kdy může bát pěkně ošlehaná. Pamatuji si, kdy mi maminka mazala obličej i rty klasickou modrou Niveou :-). Až budu mít dítě, nebudu na jeho ksichtík používat nic jiného, protože mi ten krém krásně voní. Já už mu ale s mou trochu problematickou pletí nevěřím. Vloni jsem přemýšlela, jaký krém si na hory koupit. Nejlepší jsou tzv. cold creamy, které jsou skutečně hodně hutné a jsou super i pro hodně vysušenou pleť. Dá se sehnat třeba u Welledy, Avéne, La Roche-Posay nebo Biodermy. Od ní jsem si ho nakonec kupila i já, a to ABCDerm Cold Cream. Je sice prioritně určen pro děti, ale co je pro děti nemůže být špatné ani pro naši dospělou pleť :-D.

Ten krém je opravdu hutný (i když na můj vkus to tak hrozné není), takže pokud máte problémovou nebo smíšenou pleť, je vhodný fakt jen na hory nebo do velikých mrazů. Jediné, co mi opravdu vadí, je jeho vůně. Absolutně mi totiž nevoní. Naopak mi jeho parfemace dost vadí :-(. Pozor, tím se ale nenechte odradit, to, co nevoní mě, může vonět vám. Takže je lepší ho zkusit (pokud to půjde). Mně připomíná nějakou konvalinku, nebo tak něco, což mi nevoní ani u voňavek. Takže znova bych si tento krém už nekoupila.



V zimě na horách jsem používala ještě Panthenol Winter Cream Altermed, který jsem po koupi toho od Biodermy přenechala manželovi .-). Který se ovšem maže jen na těch horách. 



Všechny krémy se dají sehnat v lékárnách.

1 komentář:

  1. Bioderma vyzerá super :) https://www.facebook.com/pages/Peacock-Wings/394773373930094?fref=ts

    OdpovědětVymazat