pondělí 31. prosince 2012

1. moji favorité roku 2012 – pleťová kosmetika


Mám tyto typy článků ráda, protože je to většinou super inspirace do roku dalšího! Já nepokryji všechny kategorie, protože některé druhy výrobků moc nepoužívám, takže si myslím, že není fér vyhlašovat jejich vítěze (je to např. podkladová báze či tekutý make-up).

Říkala jsem si, že by nebylo úplně od věci zmínit jaký typ pleti mám, abyste se s mými přípravky mohly případně lépe ztotožnit.

Pleť: Pleť mám smíšenou, někdy mám pocit, že až trochu suchou, ale i v t-zóně. Rozšířené póry mám na tvářích a bradě a kupodivu na spáncích. Občas se mi dělají pupínky, hlavně na tvářích.

Mám dost výrazné kruhy po očima. Naštěstí se mi nedělají pytle, ani nemám oči nateklé, trápí mě jen ty zpropadené fialovo-modré kruhy, které mám částečně dědičné po tátovi a částečně asi z mé neschopnosti jít včas spát.

Předem se omlouvám, že fotky jsou z internetu, většinou z oficiálních stránek, ale jak jsem už psala dřív, jsem teď na chatě a skoro všechny produkty mám doma, takže je nemůžu nafotit. A zjistila jsem, že fotky, které mám v počítači z dřívějších článků se pro tento shrnující příspěvek nehodí. Takže možná to ubírá na autenticitě, ale chtěla jsem tento souhrn mých oblíbených produktů uveřejnit teď, když už ho mám sepsaný. V příštím týdnu vás bude čekat shrnutí dekorativní kosmetiky.

Takže začínáme kosmetickou rekapitulaci.

Péče o pleť


  1. Pleťové krémy


Nejradši mám ty z lékárny, i když jsem teď zkusila krémy od Korresu a jsem také nadšená. Co se týče krémů, tak mou stálicí je firma Avéne.

Avéne Cleanance K
Je to gelový krém na problémovou pleť, který používám v době, kdy mě pleť zrovna zlobí. Praktické je jeho balení, je super na cestování.

zdroj


Korres Cream Pomegranate - krém pro mastnou pleť s granátovým jablkem
Dlouho jsem se bála používat jiné krémy než ty z lékárny. Pak jsem se ale osmělila, dala důvěru mému milovanému Řecku, a zkusila pleťovou kosmetiku od Korresu. A jsem maximálně spokojená. Tento krém je úžasně lehký, velice příjemný a krásně voní. Navíc pleť i hydratuje.

zdroj


Avéne Hydrance Legere SPF 20 – pro normální až smíšenou pleť
Hlavně v létě používám tento hydratační krém, protože má ochranný faktor. Většinou nepoužívám na běžné nošení ve městě ani opalovací krém.

zdroj


  1. Pleťové vody


Korres Cleanser Tonic Lotion Pomegranate - Pleťové tonikum s granátovým jablkem
Podobný případ jako u krému na pleť od Korresu. I voda krásně voní a pleť je po ní příjemně hydratovaná a důležité je pro mě to, že na ní nereaguje nijak negativně.

zdroj

  1. Oční krémy


Jak jsem psala v úvodu, krémy se snažím vybírat hlavně podle toho, aby byly i proti kruhům pod očima. Zatím pořád ten, u kterého bude výsledek alespoň TROCHU viditelný, hledám. Takže tu uvedu spíš krémy, se kterými jsem byla obecně spokojená, protože nedráždily oči ani jemnou kůži kolem nich.

Clinique All About Eyes Rich Eye Cream
Pleť po něm byla krásně jemňoučká, byl velice příjemný, ale výsledek, který jsem požadovala, nulový. (Jen tak mimochodem, ze vzorečku jsem zkoušela ten jejich nový šíleně drahý krém Even Better Eyes Dark Circle Corrector speciálně určený na kruhy pod očima a podle vzorečku je úplně na nic!).

zdroj

Cristian Lay  Oční Roll-on s hadím jedem Exclusive
Dostala jsem ho od kamarádky k narozeninám, protože mě zaujalo to, že by měl redukovat kruhy pod očima – neredukuje. Používám ho celkem pravidelné už od léta a nic. Výsledek = 0. Ale má příjemná kuličkový aplikátor a nedráždí mě.

zdroj


Už mám  ale nakoupené další dva krémy, které by měly údajně redukovat kruhy pod očima (od Yves Rocher a Korres), tak se těšte! Příští rok je rozeberu!

  1. Pleťové masky a peelingy


Korres Mask Pomegranate - Čisticí maska pro mastnou a smíšenou pleť s granátovým jablkem
Nenaskakují mi po ní pupínky, naopak mám pleť krásně hebkou jako miminko prdelku. Navíc je spíš lehčí, nic hutného, což dělá mé pleti dobře. A, překvapivě, krásně voní!

zdroj


Peeling Pomegranate and Olive stones - Peeling pro mastnou pleť s granátovým jablkem
Tento peeling je hrubý tak akorát, navíc obsahuje zrníčka z olivových jader a já olivy ráda! Nepoužívám ho, pokud mám zrovna pleť v trochu „pubertálním“ stádiu, ale jinak se hodí i na citlivou a problematickou pleť. Používám ho před nanesením masky z granátovým jablkem.

zdroj


  1. Zvláštní péče na akné


Vitella Ictamo Pasta
Jedná se o hutnou bílou pastu, která je určená pro ošetřování problematických míst kůže a mě vyhovuje a pomáhá stoprocentně! Zkusila jsem i Sudocream, ale mě moc nenadchl. Používám ji na pupínky, pomohla i při vyrážce způsobené kombinací potu a slunce a je v tubě, takže ji všude vozím s sebou.

zdroj


Avene Cleanance TriAcneal
Tento přípravek je určený pro lokální použití pouze na problémová místa s akné. Pleť krásně zklidní a vyléčí.

zdroj


  1. Odličovače


MasticSpa, Ručně řezané mýdlo- Fana
Další řecká značka, tentokrát z ostrova Chios, kde rostou mastichové stromy. Z nich se Chios masticha, což je název pro pryskyřičnou mízu, získává. Z ní se pak vyrábí různé kosmetické výrobky, ale i žvýkačky a používá se do potravin. Ne každému musí vyhovovat, protože je hodně aromatická a chuťově výrazná. Já od značky Mastic Spa používám mýdlo na odlíčení obličeje. Už ho používám několik let a je úžasné. Dlouho vydrží a navíc, a to hlavně, krásné mi voní. I když teď trochu změnili složení, tak je jeho vůně stejně krásná, jen dřív byla ještě o něco lepší!

zdroj


Korres Cleanser, Cream Foam Milk Proteins 150ml- Jemná čistící pěna s mléčnými proteiny
Tento čistící odličovací přípravek hlavně na odlíčení očního make-upu a jsem s ním velice spokojená a opravdu odličuje. Je sice dost drahý, ale je ho potřeba skutečně jen malinko, malá kapka, takže koupě určitě nelituji a pokud ho budou prodávat až ho vypotřebuji, tak si ho koupím znova. Skvěle odlíčí a oči po něm vůbec nepálí, nedráždí je. Je prostě skvělý a můžu ho jen doporučit.

zdroj


Avon, Ošetřující přípravek k odlíčení očních partií
Tento oční odličovač je super. Je krémový, bez parfemace, naprosto neutrální. Vůbec po něm nepálí oči, pleť po něm není mastná, podrážděná ani červená a odličuje skvěle! Používám ho hlavně v momentě, kdy mám oči nalíčené opravdu hodně výrazně a nechtějí se mi odlíčit pomocí Čistící pěny s mléčnými proteiny.

zdroj


1 komentář: