pondělí 6. srpna 2012

Kosmetika Korres (part II.) – pleťová a dekorativní kosmetika, další výrobky


Druhý článek týkající se kosmetiky Korres bude o pleťové, dekorativní kosmetice a výrobcích, které nejsou tak úplně kosmetického rázu, ale jsou také od Korresu.

PLEŤOVÁ KOSMETIKA


Co se týče krémů, tak používám hlavně ty z lékárny (Avéne, Bioderma), ale rozhodla jsem se, že zkusím nově i Korres. Vybrala jsem si řadu z granátovým jablkem, určenou pro problémovou pleť, a začala sadou čtyř produktů.

1. Sada s granátovým jablkem na smíšenou a mastnou pleť: Denní krém-gel, pleťový peeling, maska a čistící mycí gel s bílým čajem, vše 16 ml., cena 470,-

Jak vidíte, jedná se o malé tubičky (ale třeba maska a peeling prodávají normálně v tomto množství). Je to dobré jako cestovní balení nebo pokud chcete ty výrobky zkusit, docela se to totiž vyplatí. Co to tedy obsahuje podrobněji:

§ Peeling Pomegranate and Olive stones - Peeling pro mastnou pleť s granátovým jablkem
§ Mask Pomegranate - Čisticí maska pro mastnou s granátovým jablkem
§ Cream, Pomegranate - krém pro mastnou pleť s granátovým jablkem
§ Cleanser White Tea Fluid Gel - Čistící gel s bílým čajem

Moc často nepoužívám peeling ani pleťovou masku, protože mám pocit, že mi to pleť ještě zhoršuje, ale díky této kosmetice jsem udělala výjimku a používám obojí, když už jsem si to koupila v té sadě. A jsem opravdu spokojená. Obojí má, jak jsem už psala, hrozně příjemnou a krásnou vůni a fajn konzistenci. Peeling je hrubý tak akorát, navíc obsahuje zrníčka z olivových jader a po masce mi nenaskakují pupínky, naopak mám pleť krásně hebkou jako miminko prdelku. Navíc je spíš lehčí, nic hutného, což dělá mé pleti dobře. Krému se podrobněji věnuji dále a posledním výrobkem je čistící gel se zeleným čajem, který hezky vyčistí pleť a zbaví ji make-upu. Navíc není ani vysušená. A zase je to perfektní cestovní balení. A bonusem je skvělá kovová plechová krabička, ve které mám teď schovanou bižuterii!


Krabička přivezená z letos z Řecka (do zásoby), za polovinu ceny

Takhle vypadá uvnitř 



2. Korres Cream, Pomegranate - krém pro mastnou pleť s granátovým jablkem, 40 ml, 600,-

Krému je jen malá tuba, takže je skvělý jako cestovní, ale nechtělo se mi ho plýtvat doma, takže jsem si na základě dobré zkušenosti s touto řadou koupila 50 ml balení tohoto krému, který je klasicky ve skleněném kalíšku (což je na cestování zase nepraktické). A krém je prostě úžasný! Je to něco mezi krémem a gelem, takže na mastnější pleť je skvělý, protože je hodně lehký, ale zároveň hydratuje a stejně jako ostatní výrobky mi nádherně voní (jsem na vůni čehokoli dost citlivá, nevoní mi to, mám tedy problém ten výrobek používat). Nedělají se po něm pupínky. Což je důležité a moje pleť ho skvěle snáší. Je fakt, že pleť nemám extrémně špatnou – sem tam se mi udělá pupínek a mám rozšířené póry, tak nevím, jak moc to pomůže pleti s výrazným akné. Ale myslím, že jí určitě neublíží.

3. Korres Cleanser, Tonic Lotion Pomegranate - Pleťové tonikum s granátovým jablkem 200ml, 435,-

Svou spokojenost jsem korunovala pořízením pleťové vody z řady s granátovým jablkem a asi vás nepřekvapí, že je opět skvělá. Jen se přiznám, že na používání pleťové vody jsem trochu lempl, takže ji nepoužívám úplně pravidelně. Ale snažím se o to! I pleťová voda krásně voní a pleť je po ní příjemně hydratovaná a důležité je pro mě to, že na ní nereaguje nijak negativně.


Co se týče odličování, tak nemám ráda klasické odličovače, které se aplikují tampónky. Ať jsou jakkoli šetrné, stejně po nich mám rudé oči a pálí mě. Výjimkou je krémový odličovač od Avonu, který ale stejně používám pouze na případné dočištění. Takže si oční make-up už léta odličuji krémovými mycími odličovacími gely. Nanesu na oči, napěním a smyji vodou. Dlouho jsem používala Oriflame za pár korun, ale pořád ten původní inovovali a měnili, až už to je prakticky úplně jiný produkt, který mi ale už tak nevyhovuje. Hledám tedy alternativu a myslím, že jsem ji našla právě u Korresu.


4. Korres Cleanser, Cream Foam Milk Proteins 150ml- Jemná čistící pěna s mléčnými proteiny 150 ml, 520,-

Tento čisticí odličovací přípravek jsem si vybrala speciálně na odličování očního make-upu a jsem s ním velice spokojená. Je určený nejen k odlíčení pleti, ale podle popisu se hodí i k odlíčení očí. A opravdu odličuje. Je sice dost drahý, ale je ho potřeba skutečně jen malinko, malá kapka, takže koupě určitě nelituji a pokud ho budou prodávat až ho vypotřebuji, tak si ho koupím znova. Skvěle odlíčí a oči po něm vůbec nepálí, nedráždí je. Je prostě skvělý a můžu ho jen doporučit.


Krém a pleťová voda s granátovým jablkem, jemná čisticí pěna s mléčnými proteiny

5. Korres Cleanser, Materia Herba Cleansing Toning Foam All Skin Types - BIO čisticí pěna, 150 ml, 605,-

Tuto čistící pěnu jsem dostala zadarmo k nákupu, protože jí brzy končila záruční lhůta a řekla si, že ji zkusím použít právě na odličování očí a celkem se osvědčila. I když znovu bych si ji už konkrétně na oči nekoupila, zase tak dokonale je neodlíčí a musela jsem jí použít trochu víc. Nejsem si ale jistá, jestli by ji konkrétně na oči snesl každý, protože je určená spíš k odlíčení pleti. Na pleť je ale moc příjemná, má aplikátor s pumpičkou, kterou jen zmáčknete a máte kopeček pěny, kterou nanesete na obličej a umyjete. Pleť odličuje dobře.

          
Krémy na oči jsem zkusila dva – jeden se už určitě nevyrábí, takže nemá ani cenu ho zmiňovat, navíc jsem ho už vypotřebovala a druhý jsem na stránkách Profimedu také už nenašla. Každopádně je ze řady Materia herba a měl být proti kruhům pod očima. Já moc krémy na oči neumím hodnotit, protože od nich asi očekávám zázraky, které se logicky nekonají. Mám docela výrazné kruhy pod očima a pořád hledám krém na oči, který je alespoň trochu zmírní, ale vzhledem k tomu, že je mám poděděné po tátovi, mi krémy asi moc nepomůžou. Ale stejně stále hledám...a stále nenacházím. Takže tento krém je příjemný, mé oči na něj nereagují podrážděně, je hezky hydratační a má praktické balení – kruhy na něj ale nijak nereagují. Bohužel.


BIO čisticí pěna, krém na oči

DEKORATIVNÍ KOSMETIKA


Dekorativní kosmetiky od Korresu moc nemám, ne že bych s ní byla nespokojená, nebo jí nedůvěřovala, jen mám dekorativní kosmetiky doma už dost a spotřebovávám ji mnohem pomaleji než tu pleťovou.

6. Korres Eyeshadow Sunflower and Primrose SKY BLUE 84S - třpytivé oční stíny

Tyto stíny jsem opět dostala jako dárek k nákupu a jsem s nimi spokojená. Mají krásnou pigmentaci a dobře a dlouho drží. Prakticky mi vydrží celý den. Mají hezkou šedivo-modrou barvu.

oční stín

7. Korres Lip Gloss Cherry, 32 BEIGE PINK 6 ml - třešňový lesk na rty

Velice příjemný a chutný lesk na rty. Vůbec nelepí, krásně se leskne a hydratuje a navíc moc hezky voní. Fakt v něm cítím třešně! Co se týče výdrže, tak je to lesk, takže drží tak nějak normálně a je potřeba ho obnovovat, ale s tím nemám problém, prostě ho nanesu častěji. Tenhle má velice hezkou a přirozenou barvu – něco mezi béžovou se zlatým leskem. Podle mě se hodí nejvíc na léto a nosím ho nejčastěji ke zlatému líčení.

8. Korres Lipstick Raspberry Nude Beige 30 - Malinová tekutá rtěnka

Jedná se o tekutou rtěnku, mně ale spíše připomíná lesk než rtěnku, protože není zase až tak krycí, což mi vyhovuje! Rtěnka krásně voní a na rtech je velice příjemná. Hned jak ji nanesu na rty cítím příjemné vlhko a hydrataci. Když je na rtech, tak je vůbec nevysušuje, právě naopak mám pořád pocit vlhkých rtů.. Barva je béžovo hnědá a velice přirozená a hezká.

oční stín - malinová tekutá rtěnka - třešňový lesk na rty

9. Korres Lip Butter Stick Mandarin SPF 15 - Balzám na rty v tyčince s bambuckým máslem: Rose, Purple, Pink, Peach, bezbarvý bez ochranného faktoru a bezbarvý s ochranným faktorem

Myslím, že k těmto tyčinkám na rty není co dodávat. Asi každý o nich slyšel nebo četl a já jsem si postupně pořídila všech šest odstínů. Jen mě pěkně štve, že se u nás kupuje za 190,- a já ji teď v Řecku v lékárně koupila za 3,5 eura, což je o stovku levnější :-(. Za cca 90,- je to super cena, ale za 190,- už je to docela dost, to mě ale stejně od nákupu neodradí. Tyto balzámy na rty miluji. Jsou příjemné, hydratují, mám docela problém se suchými rty a tyto tyčinky mi docela pomáhají. Jak vidíte, mám je ve všech barvách a používám je i místo rtěnky podle stylu líčení, protože hezky zabarvují rty. Mám hrozně ráda třeba ten růžový.



10. Korres Lip Butter – výživný balzám na rty, 240,-

Další balzám na rty, tentokrát trochu méně praktický pro nanášení, protože je v kelímku. Zatím jsem si koupila čtyři, vyfocené jsou jen dva, protože ty dva další mám v práci.
§ Lip Butter Guava 6 g - balzám na rty s guavou: tento balzám na rty je bezbarvý, rty hezky zmatní
§ Lip Butter Mango 6 g - mangový balzám na rty: oranžově zbarvený balzám, který tím pádem mírně obarví i rty.
§ Lip Butter Jasmine 6 g - balzám na rty s jasmínem: tento balzám je moc příjemný, mně asi vyhovuje ze všech nejvíc. Je lehce narůžovělý a po nanesení mám pocit hezky nahých rtů
§ Lip Butter Plum 6 g - balzám na rty s švestkou: tento balzám má hodně výraznou barvu, takže pozor při nanášení, abyste nepřetáhly konturu rtů, a jsou po něm červené i prsty.

mango a jasmine

OSTATNÍ VÝROBKY


Korres nevyrábí jen vysloveně kosmetické výrobky, ale i potravinové doplňky a přípravky proti komárům. Do těch jsem se zamilovala.

11.     Korres Repellent Myrtle insect 125 ml - repelent proti hmyzu s myrtou, 320,-

Já mám doma tento repelent ještě ve starém balení, teď už vypadá jinak. Používám ho proti komárům a jsem z něj naprosto nadšená. Myslím, že fakt funguje, ale hlavně je mi na kůži strašně příjemný a dokonce mi i voní po myrtě a po citrusech! Doporučuji! Normálním repelentem bych se nestříkala, ale s tímhle nemám vůbec problém. pokud jsou v místnosti komáři, tak se klidně nastříkám i na noc a mám klid.

12.     Korres Melissa Soothing Mix 10 ml - olejíček s meduňkou na štípance, 130,-

Tohle souvisí s tím repelentem – je to olejíček v malé lahvičce a kuličkovým aplikátorem, který se používá na poštípaná místa. Nemůžu říct, že by štípanec okamžitě zmizel, ale mě zabírá, postižené místo se zklidní a chladí, což je mi moc příjemné pokud to svědí. A zase hezky voní.


13.  Korres P Anisum and Eucalyptus Whitening Toothpaste - bělicí pasta s anýzem a eukalyptem, 75 ml, 210,-

Posledním výrobkem, o kterém bych se vám chtěla zmínit je bělicí zubní pasta. Jestli výrazně bělí jsem nepostřehla. Není špatná, pokud budu potřebovat samolepku do mé věrnostní kartičky, koupím si ji s čistým svědomím znovu, ale obecně je dost drahá! Jenže rovnou upřímně říkám, že pasty neumím příliš hodnotit. U žádné například bělicí účinek nevidím, což neznamená, že nebělí, jen tu změnu na svých zubech nepoznám.



bělicí zubní pasta, repelent, olejíček na štípnutí 
14.   Korres Sirup s medem, fenyklem a anýzem, 338,-

Tento léčivý zázrak si zamilovala celá moje rodina. Uklidňuje podrážděný krk a zklidňuje kašel. Dá se s ním třeba i sladit čaj. Je prostě úžasný, doporučuji pokud budete nastydlí a bude vás škrábat v krku. Moje babička to v zimě užívala preventivně po malých panácích, tak moc jí to chutnalo :-D.

Sirup

15.  Bylinné bonbóny-pastilky – s medem, tymiánem nebo s eukalyptem, 65,-


Tyto bonbóny vám bohužel vyfotit nemůžu, protože jsem je během zimy všechny vycucala. Zkusila jsem všechny tři druhy a všechny jsou výborné. Navíc perfektně uvolňují krk a pomáhají, pokud nemáte hlas nebo ho ztrácíte. Prostě úžasné!
(zdroj obrázků www.profimed.cz)









Tak to byla exkurze po mých výrobcích Korres. Už mám seznam několika produktů, které chci v nejbližší době zkusit (například kuličkový deodorant, nebo korektor na kruhy pod očima s granátovým jablkem a nebo klasickou rtěnku).

Tip jak ušetřit:
  • Nakupovat v cizině, kde je Korres obecně levnější. Dá se sehnat v některé Sephoře (ale to myslím jen v USA), nebo v samostatných obchodech (ale těch je dost málo třeba i v samotném Řecku), sehnat se dá i v lékárnách (speciálně v Řecku ho mají skoro v každé lékárně, ale s různým výběrem zboží).
  • Využít slev v rámci nákupních víkendů například s ELLE nebo Marianne. Korres se tam často objevuje a má na výrobky slevu myslím 20%. Což je už docela hezké. Kdy myslíte, že jsem si většinu produktů koupila? Jasně že to bylo se slevou :-D. Jen škoda, že se to nesčítá s jinou akcí, takže za produkty v té slevě nedostanete samolepku do věrnostní kartičky :-(.

8 komentářů:

  1. k mena m aresoun t proionta t korres! alla ti glwssa milas? :)


    kisses
    fashionsugarbubbles.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eímai apó thn Tsechía kai edw, sthn Prága, matháinw ellhniká. Lipón katalavénw kai miláw ellhniká :-D.

      Vymazat
    2. Allá kanoniká miláw tsechiká.

      Vymazat
  2. Korres mám moc ráda, krém s granátovým jablkem jsem měla, teď mám ten lehčí s růží a vůně je dokonalá. Chystám se na jasmínové máslo na rty a mangovou rtěnku, a snad další a další věci, dovolená to jistí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jasmínový máslo doporučuju, je fakt super a nejpříjemnější ze všech, které jsem zkusila. Navíc má krásnou barvu. A na tu rtěnku se taky časem chystám. Až dodělám ten krém s gr. jablkem, tak zkusím tu růži. Už jsem na ni koukala dřív.

      Vymazat
  3. Ďakujem za článok, veľmi mi pomohol :) Cestovnú sadu v krabičke sa mi snáď podarí kúpiť ešte s tou zľavou, možno tá akcia ešte platí. No trošku si mi narušila plány s krémom s granátovým jablkom - zvažovala som ten s gréckym jogurtom, no teraz neviem :D :) A veľmi sa mi páči ten tekutý rúž, hm hm hm, budem sa musieť krotiť :D určite ti dám vedieť, ktoré veci nakoniec kúpim, veľká vďaka pri zorientovaní sa v tejto kozmetike :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U těch krémů s kdyžtak zkus, jak ti jsou příjemné a voní. Protože mně právě ne úplně vyhovuje vůně těch výrobků s řeckým jogurtem. Mám ten krém po opalování a je super, ale pokaždý mě praští ta vůně. Ale na tělo to nevadí, na obličeji je to blíž :-D. Což neznamená, že tobě vonět nebude...S tím krocením to znám, od vykoupení krámu mě chrání jen ty ceny :-DDD. Už te´d mám Korres list přání, kde mám sepsané výrobky, které si chci pořídit!

      Vymazat
  4. Ten balzám na pusu mám taky a nemůžu si ho vynachválit, navíc má SPF 15, což tady v Austrálii ocením :-) Jinak tvůj blog se mi taky líbí, máš tady spousta zajímavostí, sleduji ;-)

    OdpovědětVymazat