neděle 7. dubna 2013

Co se děje na jaře, aneb kulturní a jiné tipy


Také máte pocit, že se toho na jaře hodně děje? Já tedy ano, takže tady máte takové malé shrnutí toho, co můžete na jaře podniknout. Třeba vás inspiruji!


  1. 11.4.-14.4. 2013 For pets (Veletrh chovatelských potřeb pro domácí zvířata)- www.for-pets.cz

Veletrh probíhá na PVA EXPO PRAHA Letňany společně s dalšími veletrhy např. For kids, For teens aj. Byly jsme tam před dvěma lety a přinesli si docela dost věcí pro naše mazlíčky, takže pokud máte doma nějaké zvířátku, tak doporučuji. Navíc když se zaregistrujete na jejich stránkách, tak máte vstupenku za výhodnou cenu. A pokud máte rádi morčátka, tak i letos v rámci veletrhu proběhne výstava morčat

  1. 11.-18.4. 2013 Dny evropského filmu - www.eurofilmfest.cz

Dny evropského filmu probíhají v kině Světozor a Lucerna. Vstupenka stojí 90,-. V programu najdete filmy z celé Evropy v původním znění z titulky, takže pokud máte rádi nějaký jazyk, nebo nějakou zemi, doporučuji. Je to přehlídka různých nekomerčních filmů a seznámíte se tak s filmovou produkcí zemí, ke které se běžně nedostanete.

Já vždy chodím na řecké filmy, ale letos v programu žádný bohužel není :-(. Tak ještě uvidím, jestli nevyrazím třeba na nějaký italský film.

  1. 30.4. 2013 Pražský Majáles - praha.majales.cz

Pražský Majáles asi ani představovat nemusím. Tedy upřímně, zatím jsem o něm hodně slyšela, ale ještě na něm nebyla, nikdy mi to nevyšlo. Letos se už opravdu chystáme, tak se těším, protože jsou tam opravdu „hvězdný“ kapely – např. KRYŠTOF, CHINASKI, MIG21, MONKEY BUSINESS, MANDRAGE, MICHAL HRŮZA, XINDL X aj. Má jich vystoupit ještě mnohem víc, tohle je jen výčet těch, které zajímají konkrétně mě. Jelikož už studenti nejsme nějakou dobu, půjdeme tam spíš čistě jen na ty koncerty. Aktivity kolem jako volba krále apod. si klidně necháme ujít.

  1. 15.5. 2013 Noc literatury 2013 – www.nocliteratury.cz

Ve středu se jako každý rok v tuto dobu uskuteční strašně sympatická akce, která se jmenuje Noc literatury. Začíná to v 18 hodin, končí ve 23 hodin a jedná se o čtení úryvků z 19 různých knih současných světových autorů na neobvyklých a často i běžně nepřístupných místech v Praze. Z knížek čtou čeští herci a herečky a čtení probíhají paralelně v půlhodinových intervalech na všech místech. Tentokrát se Noc literatury uskuteční v Praze na Letné. Vstup neplatíte, je to zdarma!

  1. 16. – 19. května 2013 19. mezinárodní knižní veletrh a literární festival (Svět knihy) - www.svetknihy.cz

Svět knihy je další akcí spojenou s knihami, která pravidelně následuje po Noci literatury a najdete ji na Výstavišti Praha - Holešovice. Tento veletrh si také už pár let nenechám ujít. Dají se tam sehnat za skvělé ceny různé knížky, časopisy, ale i průvodce a mapy.

  1. 17. – 19. 5. 2013 ELLE Fashion Shopping Weekend 2013

Tuhle akci asi ani představovat nemusím. V květnovém ELLE nejdete různé slevové nebo jinak zvýhodňující kupóny do různých obchodů. Jsem sice zvědavá, které obchody se letos do akce zapojily, ale obecně se na nějaké velké nákupy nechystám. Jako Dny Marianne to určitě nebude :-D.

  1. 18. 4., 17 – 21 hodin Jarní nákupy v Reserved, registrace na sleva.reserved.com

Na těchto nákupech bývá sice spousta lidí (abyste mohli do obchodu, musíte být zaregistrováni a mít vytisknutou pozvánku, zajímalo by mě, jestli je počet lidí omezen, nebo se můžete přihlašovat bez omezení). Během těchto nákupů získáte slevu 30% na nové zboží a dárky k nákupu. Loni na podzim tam nebylo ani moc lidí a pár věcí jsem si odnesla.

  1. 23.4. 2013, 18-22 hodin Jarní nákupy se značkou Lindex, registrace na index.elle.cz

Podobná akce jako v Reserved. Dřív pořádala ELLE nákupy v Mangu, které mi vyhovuje víc než Lindex, ale co, třeba objevím něco zajímavého i v Lindexu. Třeba doplňky mají skvělé. Jako vždy se musíte zaregistrovat a na email vám přijde pozvánka. Získáte tak 30% slevu na novou kolekci a různé dárky k nákupu.

Tak a to je zatím vše.


Žádné komentáře:

Okomentovat