pondělí 26. listopadu 2012

Tangle Teezer vs. Dtangler (recenze)


Svoji vozovnu kartáčů jsem rozšířila o nový kousek – další z variant plastových hřebenů, které vypadají tak trochu jako kartáče pro psy. Po oranžovém Tangle Teezeru, jsem si pořídila zebří růžovo-černý Dtangler. Tenhle kartáč je něco jako varianta Tangle Teezeru s držákem. Není od té samé firmy, takže něco jako napodobenina, ale spíš bych to nazvala jednou z variant Tangler Teezeru.

Pokud bych je měla srovnat, tak i když se to nezdá (a než jsem je zkusila oba, tak bych to neřekla), je mezi nimi rozdíl! A tak trochu lépe z toho hodnocení vychází Tangle Teezer.

Dtangler je takový tvrdší, má trochu tvrdší bodliny a mě česání jím trochu bolí a škrábe. Tangle Teezer je jemnější, má ohebnější bodliny a je lehčí (přijde mi dutější), takže je pro pokožku hlavy příjemnější.

Pozitivem Dtangleru je to, že má „náznak“ držáku, takže se lépe drží v ruce, dá se s ním učesat i culík, což mi Tangle Teezerem prostě nejde. O náznaku mluvím proto, že zase takový držák to není, ale přece jen něco. Dtangler se mi drží prostě lépe. Tangler Teezer mi občas i vypadne z ruky :-D.

Co se týče efektu, tak oba kartáče podají stejný výsledek. Tzn. že vlasy jsou uhlazenější, lesklejší, šetrněji se rozčesávají. Ovšem opravdu zacuchané vlasy mi jdou rozčesat špatně oběma kartáči.

Shrnutí:
  • Tangle Teezer
je na pokožce hlavy příjemnější, neškrábe tolik

  • Dtangler
velkým plusem je držák, prostě se lépe drží, má ale tvrdší bodliny, takže mi s ním tak příjemně nečeše.

bez blesku

s bleskem





5 komentářů:

  1. Super recenze, mám tangle ale budu kupovat ještě cestovní. Na Dtangler jsem mnohokrát na internetu narazila ale nevěděla jsem co od něj očekávat, takže díky za recenzi. Určitě zůstanu u Tanglu.

    Zvu tě ke mě na blog :)
    http://the-world-in-colours.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý, díky za srovnání! Asi přece jen zůstanu nadále u TT :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nemáš potřebu, jako já, si pořídit i variantu s držákem, tak to stačí určitě jen TT, oba dva jsou už trochu zbytečnost..., ale nelituju!

      Vymazat
    2. taky jsem zkoušela jiné kartáče a nakonec se vždy vrátila k ttčku:)

      Vymazat
  3. Za mě je tangle teezer prostě top, mohu všem jen doporučit. Jinak je to o zvyku, držák netřeba :) Kdyby si chtěl někdo počíst, recenze tady:
    http://drzazrzka.blogspot.cz/2014/03/vlasovy-kartac-se-kterym-rozcesavani.html

    OdpovědětVymazat