čtvrtek 8. listopadu 2012

„11“aneb jedenáctka


Už i ke mě se dostal tag Jedenáctka. Označila mě Dashulka, tak jí chci nejdřív moc poděkovat, i když jsem se u psaní tohoto tagu celkem zapotila. Člověk najednou neví, co o sobě má vlastně napsat :-D. Takže začneme zajímavostmi, nebo alespoň tím, co mi celkem zajímavé připadá!

Jedenáct zajímavostí o mně

  1. Deset let se učím řecky, mám dokonce certifikát úrovně B1 a do toho aktuálně chodím na italštinu a angličtinu. Na střední jsem měla k ájině jako druhý předmět němčinu a ještě jsem dělala tři roky francouzštinu. Ale aby toho „chlubení“ nebylo moc, tak mám pocit, že se stejně vlastně žádným z těchto jazyků nedomluvím :-D. Že i když v češtině mi to kecá strašně, tak v cizích jazycích mám najednou okno a pomalu ze sebe nevypotím ani základní frázi.

  1. Hodně let jsem chodila na výtvarku pro dospělé. Moc mě to bavilo, ale když jsem po promoci začala pracovat, pomalu jsem na ni přestávala chodit, až jsem ji ze svého programu vyškrtla úplně. Mrzí mě to, ale už jsem na ni neměla ani energii ani časový prostor :-(. Navíc místo, kam jsem na ni jezdila, bylo pro mě docela dost z ruky.

  1. Mám hrůzu z pavouků (troufám to nazvat až arachnofobií). Ale věřím tomu, že pavouci přináší štěstí, takže bych cíleně žádného nezabila.

  1. Jiná zvířata ale miluju, takže aktuálně máme doma morče (druh rozeta) a ve střídavé péči s mými rodiči psa (rasa shiba inu). Jako malá jsem ještě měla křečky a andulky. Můj sen je ale německá doga a také nějaké menší hospodářství se zvířátky.

  1. Hromadím věci a nedokážu je vyhodit. Obecně dost na věcech lpím a jsem na všechno strašně opatrná. Vždycky, když se mi zničí něco, co mám ráda, tak to špatně nesu. S tím souvisí i to, že když jsme někde, například v restauraci, tak si musím pořád držet kabelku a hlídat si ji...

  1. Baví mě detektivní seriály takže v TV sleduji všechny tři CSI, Sběratelé kostí, Castel na zabití, Odložené případy, Beze stopy, Myšlenky zločince, Kriminálka Anděl aj.... (a pak nemám mít strach někam večer sama chodit).

  1. Už asi šest let si nebarvím vlasy. Prostě jsem tehdy delší dobu nebyla u kadeřnice (naštěstí nic neodrůstalo) a pak se na barvení už vybodla. I když já nikdy klasickou barvu na vlasech neměla, vždycky jen přelivy, barvicí pěny nebo pak rovnou melíry. Jinak jsem na vlasech měla mahagon, modročernou, černou, černohnědou, blonďaté melíry, pak červené, odbarvené konečky vlasů (tzv. ombré jsem tedy na vlasech nosila už před osmi lety, jen jsem tomu ještě neříkala ombré, ale odbarvené konečky :-D)... Teď mám nádhernou svojí barvu vlasů, ale začínám šedivět, takže se budu muset brzy k barvení/přelivům vrátit.

  1. Miluju žlutou barvu. Působí na mě jak rudá na býka. Kdekoli vidím něco žlutého (třeba v obchodě), hned jdu zjišťovat, co to je a jestli by se mi to nehodilo.

  1. Asi to mírně infantilní, ale jsem už spoustu let fanouškem japonské kočičky Hello Kitty. Sice už ji nežeru tak moc a pokud si ještě teď s Hello Kitty něco koupím, už si nevybírám dětské a opravdu hodně infantilní věci a snažím se vybírat jinou barvu než růžovou. Jsem ale stejně mezi kamarády už profláknutá tím, že mám tuhle kočičku skoro všude :-D.

  1. Neumím si lakovat nehty. Vážně, lakuji si je už aspoň sedmnáct let, ale stejně mám kromě nehtů lak i na kůži kolem nehtů. Ne třeba na všech, ale občas mi to i po takové době ujede. Navíc nikdy nevím, jaké množství laku na nehty nanést.

  1. Mám ráda vajíčka na všechny způsoby a umím je na všechny způsoby i uvařit..

A teď otázky od Dashulky:

1)      Začněme pozitivně - kdy jste byli na sebe naposledy fakt pyšní?

Nevím kdy naposledy, ale první, co mně napadlo bylo, když jsem se dozvěděla, že jsem udělala mezinárodní zkoušku z novořečtiny.

2)      Existuje produkt, na kterej se píšou oslavný ódy, vy jste si ho koupili a měli chuť ho roztřískat o nejbližší zeď?

Těch je víc, ale zrovna teď mě nic konkrétního nenapadá. Ale asi balzám Clinique Chubby Stick.

3)      Jaké je vaše "guilty pleasure"? Přiznejte se! :)

Miluju různé sladkosti (zmrzlinu z Angelata, ze Světozoru, Bubble tea, cupcaky) a poslední dobou koukáme s manželem! na seriál Gympl :-D.

4)      Máte teď v ruce 10 000,- a musíte je do hodiny utratit. Co si koupíte? Jednu vysněnou věc, nebo více? (pomiňme vzdálenost do nejbližšího obchoďáku)

Nemůžu říct, že by to byla vysloveně vysněná věc, ale asi bych si skočila pro nějakou pěknou kabelku a bohužel bych si ale asi musela ještě něco málo doplatit... I když by záleželo na tom, o jakou kabelku by šlo!

5)      Co vás vytáčí na druhých natolik, že se musíte držet, abyste dotyčného nebacili tupým předmětem po hlavě? Může to být cokoli, slovo, gesto, zvuk, něco, co má dotyčný na sobě....

Nesnáším, když někdo vydává zbytečné zvuky (např. zpívání si pro sebe, mlaskání, pípání mobilem, pohvizdování). Pak nesnáším neustále se opakující slovo vole a vadí mi třeba určitý tón hlasu. Většinou u holek.

6)      Co nejhnusnějšího jste v životě pozřeli?

Hnusné věci se snažím nepozřít, takže si teď nic nevybavuji.

7)      Jakou investici (cokoli, nejen móda/kosmetika) považujete jako nejvíc vyhozený peníze? S čím jste se nejvíce sekli?

Letos v zimě jsem si v outletu v Livignu koupila koženou kabelku od Prady, tak asi ta. Moc mi nevyhovuje, navíc jsou na ní vidět malé škrábance a ušpinění, protože je taková starorůžová se světlými uchy. Ale na druhou stranu se nedá úplně říct, že bych to považovala za vyhozený peníze, jen bych si ji teď už nekoupila :-(

8)      Oslovil vás někdy někdo z vašeho okolí, že čte váš blog?

Ne a já to upřímně ani nechci, jsem radši, pokud ho čtou lidé, kteří mě pořádně neznají.

9)      Je něco, co byste na sobě chtěli napravit? Nebo už na tom pracujete?

Jsem neskutečně vzteklá (až cholerická) a hysterická a někdy i zlá na lidi, které mám ráda. spousta věcí mě rozčiluje až si říkám, že jsem ve své podstatě strašně netolerantní!

10)  Je nějaký seriál, který opravdu doporučujete sledovat? (a protože bych si ráda i početla nějaký tipy, tak prosím vyjma těch zmíněných v 11 faktech o mě :)

V tomhle jsem nudná, protože na seriály na internetu nekoukám a z těch zahraničních jediné seriály, které jsem opravdu sledovala, byl Sex ve městě, Přátelé a Beverly Hills 90210 (ale to je už hóóóódně dávno). Takže seriál neporadím :-(

11)  Začli jsme pěkně, tak si na závěr dáme hejt - co vám v blogsféře/na blogerkách fakt vadí a dokáže vás rozčílit/otrávit/nudí vás a tak. Prostě co byste rádi o tomto tématu vzkázali světu?

Nemám ráda, když slečna ohlásí s obrovským haló, že potřebuje přestávku v blogování, že se jí stalo to a to a nemůže psát dál. To bych pochopila, každý to bere jinak, ale nechápu, proč se ani ne za dva týdny s ještě větší pompou vrací. Tak když potřebuji pauzu, asi těžko stačí týden. Pokud chci skončit, tak o tom nemluvím (je jasné, že cílem jsou přesvědčovací reakce čtenářů, aby nekončila). A pak mě štvou ty neustále se opakující články o boxech, společných akcích bloggerek, kdy pak všechny zúčastněné píší skoro to samé (za což samozřejmě nemůžou, protože variabilnost a originalita sdělení není nekonečná). A obecně mi lezou krkem anonymní nebo i neanonymní komentáře, které řeší, jak si mohla dotyčná dovolit koupit to a to a jsou obecně strašně nenávistné.

2 komentáře:

  1. Skvělý článek, hlavně mě zaujalo to s těmi věcmi, že si na všechno dáváš pozor, jsem totiž úplně stejná!! :D :D Nesnáším, když se mi něco zničí, odře, atd.... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé, hlavě ta řečtina, to moc obdivuji!

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat