sobota 8. září 2012

Dny Marianne aneb můj páteční útok na obchody


Byla jsem se Dny Marianne strašně spokojená, tak se s vámi chci podělit o to, co jsem si během pátku pořídila a jak to u mě probíhalo.

Nerada vyrážím do města o víkendu, je pak zabitý celý den a já jsem v centru Prahy a okolí pořád, tak proč aspoň o víkendu nezůstat doma, nebo jet na chatu či někam s kamarády. Proto jsem se rozhodla, že vše oběhám v pátek. Končím v práci v jednu a hned po obědě jsem tedy vyrazila na Harfu, kterou mám po cestě.

Baví mě všechno studovat a prozkoumávat, takže jsem už delší dobu měla udělaný seznam s obchody, které mě zajímají a pak druhý seznam, kde byly skutečně hlavně ty obchody, které chci opravdu navštívit a chci si z nich odnést něco konkrétního. Měla jsem vystříhané kupónky – v jednom balíčku ty méně důležité v druhém ty důležité. A v pátek v obchodech ještě skoro nával nebyl!

Měla jsem víceméně vyhlídnuté konkrétní věci, které bych si stejně koupila, ale teď tam byl ten bonus v podobě slevy a 25% je už docela dost!



Nejdřív jsem v Nákupním centru Harfa zamířila do Lindexu. Už dřív jsem se tam totiž zamilovala do zelené kabelky nádherného tvaru, tak jsem šla najisto a doufala, že ji budou mít. Viděla jsem ji hned při příchodu na figuríně a protože v obchodě nikde jinde nebyla (ani žádná z jejích barevných variant), tak jsem poprosila o tu na figuríně. No, jak jsem zjistila při placení od slečny prodavačky, tak nikde jinde už tyhle kabelky nemají! Sehnala jsem i zelenou blůzu, kterou chtěla mamka, v její velikosti byla taky poslední, přibalila nějaké náramky a spokojeně zamířila naproti do Calzedonie.



ten zelený náramek jsem si koupila k té kabelce


Calzedonii jsem šla po push-up legínách, které jsem už chtěla dlouho, ale pořád čekala, až bude nějaká akce a já za ně nebudu muset platit plnou cenu. Vypadají docela dobře, jsou ze silnějšího materiálu a nejsou tak průhledné (i když v obchodě na tom světle mi docela průhledné přišly, ale doma už ne). Nedejte se vyděsit jejich velikostí na ramínku. Dost se roztáhnou. Nakonec jsem si vzala velikost L, protože jsem se v M necítila dobře. Spíš jsem si připadala jako špekáček.

Maličkost jsem si odnesla i z Tezenisu (ty jejich silné punčocháče za 79,- prostě miluju! a všem doporučuju).

neonové kalhotky z Tezenisu - push up leginy Celzedonia - nejlepší punčocháče z Tezenisu


Na Harfě jsem ještě ukořistila v Rossmannu oční stíny od L`Oreálu, asi stopadesáté v pořadí, a v lékárně vedle krém od Avéne s dvacetiprocentní slevou. No nekupte to, když ten krém už delší dobu potřebujete.

Stíny Loreal - krém Avéne, pleťová voda jako dárek - Sudocrem (mám ho poprvé na základě ód, které se na něj pějí, tak jsem zvědavá!
 Z nákupního centra Harfa jsem zamířila do Palladia do Clinique pro Chubby Stick. Měla jsem už předvybraný odstín Voluptuous Violet. Takže jsem popadla lesk (trochu si musela vystát frontu), dostala taštičku s hydratačním krémem, rtěnkou a miniaturou řasenky (jsem s tímhle dárkem moc spokojená, vyhovuje mi totiž mnohem víc, než ta větší taštička za nákup dvou produktů) a vyrazila na Příkopy do Pasáže Myslbek do Korresu.



V Korresu jsem se skutečně vyřádila a částečně si splnila i svůj wishlist. Zákaznice na mě koukaly trochu podezřele, když jsem po dvou od každého druhu brala pastilky proti kašli a sirupy jsem nabrala rovnou čtyři :-D. Asi si říkaly, co je to za zázrak. Ale já jsem je brala ještě pro mámu i pro babičku, mají dlouhou trvanlivost a stejně bych je podobně jako ty pastilky nakupovala před zimou. Takhle to bylo levnější a protože jsem měla nákup nad 2000,-, dostala jsem dva skvělé dárky. Oční stíny, u kterých jsem moc spokojená s výběrem barvy (hnědošedivá) a pak něco, co určitě využiju, ale setkala jsem se s tím poprvé – skládací hřebínek na řasy s pozlacenými zuby od značky Tweezerman. Zatím jsem ho nezkoušela, ale jeho funkcí je rozčesat řasy po nanesení řasenky. Pro mě prostě bomba, protože se mi kolikrát stane, že nanesu moc řasenky a řasy jsou pak slepené (zvlášť, pokud je ta řasenka nová). A vždy to odděluji třeba špendlíkem (jojo, vždycky se při tom bojím o oko) nebo tím plastovým kartáčkem, ale ten je vcelku na nic... Tohle má hodně ostré zuby, takže by to mohlo fungovat. Doplnila jsem zásobu balzámů na rty, které mi docházejí, koupila kuličkový deodorant bez aluminiových solí a korektor s granátovým jablkem pod oči. Rtěnku jsem nakonec vzdala, protože jsem si říkala, že jich mám stejně teď hodně, to samé s laky na nehty.





Z Korresu jsem se přemístila do H&M. V něm jsem se byla podívat už Palladiu. Obě jsem prošla, ale zatím nic nekupovala, protože tam sice měli to, co jsem chtěla, ale ne všechno.

Dalším cílem byl obchod Pandora, kde jsem byla skutečně překvapená množstvím lidí! V těch velkých obchodech se ti lidé ztratí, ale v tomhle malém ne, navíc to jsou docela drahé šperky, a zákazníky tam tím pádem pouštěli jen pokud je měl kdo obsloužit, takže jsem se poslušně postavila do fronty venku před obchodem a čekala, až na mě přijde řada. Byla jsem jedna z mála, kdo šel pro konkrétní věc a nepotřeboval nic vybírat. Pandora mě nikdy moc nebrala, ty jejich náramky se mi sice moc líbily, ale vždy mi to přišlo šíleně drahé. Ale v nové kolekci se teď objevily prstýnky s kamenem, který odpovídá měsíci vašeho narození. Jsou stříbrné, zajímavé a cena 1190,- mi přišla dost dobrá (dozvěděla jsem se o nich v nějakém časopisu, v takových těch typech, co je nového). A protože za nákup nad 1900,- byl stříbrný náramek v hodnotě skoro patnácti set zdarma, koupila jsem druhý prstýnek mámě k narozeninám. No, a já ten můj zase dostanu od manžela ke svátku. Náramek beru jako začátek své sbírky Pandora korálků. A manžel bude mít aspoň vyřešené některé dárky.



Cestou na Václavák jsem si ve stanu Marianne vyzvedla dárek a s díky odmítla Lady kartu. Dalším cílem bylo H&M uprostřed Václaváku, kde jsem si ale pořád nic nekoupila, a Knihkupectví Academia. Tam jsem měla moc hezký zážitek. Šla jsem si tam koupit diář na rok 2013 od Paperblanks, protože se mi osvědčil už vloni. Ten můj kočičkový se mi líbí moc (najdete ho tady ), ale mít dva stejné diáře rok po sobě u mě nepřipadá v úvahu, tak jsem měla vybraný s jiným obalem. Na stojanu ho ale neměli... Zeptala jsem se tedy jednoho ze zaměstnanců, jestli nemají ještě nějaké jiné ve skladu, pán se zatvářil jako že jo, pak chvilku přemýšlel s něčím uvnitř bojoval a pak mi nabídl, že jestli chci, vezme mě do skladu a já si tam nějaký vyberu! Ale musím být rychlá. Nadšeně jsem souhlasila a už pochodovala do skladu knihkupectví. Mnou vybraný diář byl hned navrchu, takže jsem byla skutečně rychlá. Určitě není běžné, vodit lidi do skladu. Ale tahle příhoda mi přijde strašně pozitivní a hlavně to bylo hrozně milé od toho pána, protože jsem si odnášela to, co jsem chtěla. K diáři jsem ještě přibrala román o vile Tugendhat jako dárek, přehled italské gramatiky a u pokladny si vybrala dárek – vzala jsem si knihu Sedm let v Tibetu.



Protože jsem ale stále neměla nic z H&M a C&A, sedla jsem do tramvaje a jela zpátky do Palladia :-D.

Tady jsem v C&A koupila vyhlídnutý šátek s lebkami, lahvově zelenou jednoduchou bavlněnou sukni (původní cena 115,- a zcela proti plánu biker boots. Hrozně se mi líbí, už mám doma dvoje šedivé a pořád jsem uvažovala o černých a tyhle mi seděly, vypadají, že budou teplé, a vyšli na něco přes 700,- (kožené nejsou).



Ale se sortimentem v H&M Palladium jsem ani podruhé nebyla spokojená :-D, to samé se opakovalo v H&M na Příkopech, takže jsem stejně skončila a nakoupila v pobočce uprostřed Václaváku. No, udělala jsem si takové kolečko po H&M v centru. Nakonec jsem si vybrala žlutý neonový náhrdelník, šedivé obyčejné šaty z Basic kolekce a objevila jsem super mnou vysněné bavlněné punčocháče s tmavě šedými puntíky. A ještě ušetřila cca 50,-, protože, jak jsem zjistila zpětně, mi to slečna špatně namarkovala, ovšem v můj prospěch.



Čekala jsem ještě na manžela, takže jsem už někdy po půl deváté ještě zaskočila vedle do Sephory. Skoro nikdo tam nebyl. Už delší dobu jsem pokukovala po jejich minerálním tuhém pudru (sypký už mám). Nechápu, jak to ty slečny markovaly, ale podle stojanu měla být cena 410,-, já platila po slevě 30% 175,- (před slevou stál tedy ten pudr 250,-, což je i na účtence). Nevím, nechápu to a nepídila jsem se po tom, protože ta cena, kterou jsem platila je víc než hezká! A ještě dostala dárečky!

Další akci, kterou chci využít, je od 10.9. 50% sleva na nějaký produkt Sephora, pokud přinesete váš starý a může být od jakékoli značky. Já si dělám zálusk na tu paletku čtyř korektorů.




Ze dnů Marianne jsem sice odcházela o pár tisíc lehčí, s čímž jsem počítala, ucabrtaná, ale moc spokojená a s tím, že jsem sehnala všechno, co jsem si vyhlédla a byla jsem ráda, že jsem s koupí počkala až na tento víkend.


12 komentářů:

  1. moc pěkný nákup :) u té Pandory mě to docela překvapilo, na Příkopech stála fronta až ven :) a ani jsem netušila, že má Korres pastilky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta Pandora mě překvapila strašně moc. jako frontu bych čekala kdekoli jinde, ale zrovna u relativně drahé pandory ne. Jenže ty ženský si hrozně dlouho něco vybíraly, tak se to zdrželo.

      Korres má takový léčivý bonbóny-pastilky, a jsou úžasné. Já je objevila vloni v zimě, pytlíček stojí 65,- a jsou moc dobré a podle mě fakt pomáhají, pokud tě škrábe či bolí v krku. Já navíc učím, takže půl dne nepřetržitě mluvím a opravdu těm hlasivkám uleví.

      Vymazat
  2. POřídila si moc krásné věci, zaujal mě hlavně ten Korres, ještě sem od něj nic nezkusila... A avéne mám hrozně ráda!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, taky z nich mám radost :-D. Tak se jukni ke mně na stránky, já mám Korres moc ráda a mám o něm dva články (tělové a pleťová kosmetika), tak se třeba v něčem inspiruješ. Navíc je ve DM na všechny výrobky sleva 25%!

      Vymazat
  3. Jsem moc ráda, že jsem na tvůj blog narazila! Celý článek jsem přečetla jedním dechem :)) Hodně mě zajímá, jak bude fungovat ten hřebínek, co jsi dostala jako dárek, o tom by si třeba v budoucnu mohla někdy napsat, jak budeš spokojená..? :)) A na prstýnky Pandora se mrknu, já znám jen ty jejich korálky :)
    Zážitek v knihkupectví je strašně milý, mám fakt ráda, když člověk narazí na příjemné lidi, kteří se jako lidé chovají, hned mám veselejší den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! A o tom hřebínku na řasy určitě něco napíšu - až ho budu mít dostatečně vyzkoušený.

      Já jsem až donedávna znala taky jen ty korálky od Pandory, ale teď jsem objevila jejich prstýnky a jsou fakt pěkný, takový originální a zajímavý!

      Vymazat
  4. Tak půlku věcí fakt závidím :) Pěkný nákupy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, byla jsem po tom náročném nákupu moc spokojená :-D!

      Vymazat
  5. WOW, tak tomu říkám MEGA nákup! Úplně nejvíc bych brala tu zelenou kabelku - po podobné toužím už asi 5 let (a teprve TEĎ je konečně v módě!) bohužel, ve Španělsku tato značka vůbec není, a to mně hooodně mrzí... :-(

    PARIS-LONDON giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kabelka se mi taky moc líbila už od prvního pohledu a jako třešničkou byla ta barva, je to nádherná zelená! Ale zase máte ve Španělsku jiné značky :-D.

      Vymazat
  6. Úžasný článek, máš nového čtenáře :)
    Po Korresu jsem kdysi pokukovala a pak to nějak vyšumělo - asi to omrknu po delší době, docela jsi mě navnadila :)
    A ten hřebínek na řasy vypadá fakt zajímavě! Moc se těším na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dnes začínají opět Dny Marianne což je fajn akce, kdy se dá nějaká ta korunka ušetřit.
    Hezký přehled e-shopů kde ušetřit je zde:
    https://www.bevedo.cz/info/dny-marianne-prehled-nejlepsich-e-shopu-se-slevou/

    Budete i vy dnes něco pořizovat? Už je pomaličku i čas začít myslet na Vánoce ;)

    OdpovědětVymazat