pátek 21. září 2012

Co mi přinesl začátek podzimu?


Přichází podzim
Toho, že skončilo léto a je tu pomalu ale jistě podzim si už každý všiml. A i já se začínám smiřovat s tím, že je léto v čudu a už zase bude jenom hodně měsíců zima. Ne že bych neměla podzim ráda, spíš ho ale toleruji stejně jako zimu a jaro. Ono mi také ani nic jiného nezbývá :-D. S podzimem i s jarem mám trochu problém, protože nikdy nevím, jak se vlastně obléci – ráno je pěkná kosa, odpoledne relativně teplo. Zato v létě vím, že se moc oblékat nemusím a v zimě se zase obléct musím, protože mám jediný cíl – nezmrznout! Takže ať si ostatní vychvalují podzim jak chtějí (rozplývají se nad tím, jak mohou vrstvit oblečení, nosit ty a ty barvy, že je více možností a kombinací, jak se nápaditě obléct) já z konce léta radost nemám. Léto miluji se vším všudy, i s teplotami kolem třiceti stupňů, a už teď se těším na to další!

Takže co mi přinesl začátek podzimu?

Přechod na podzim každoročně doprovodím nachlazením. Pak jsem skoro celou zimu v pohodě, ale ty přechody... Takže teď jsem nastydlá a bolí mě v krku. A na řadu tedy může přijít zázračný medový lektvar z Korresu!



Dál jsem se zamilovala do mých Conversek! Pro někoho normální stav, ale u mě je to novinka! Odvolávám vše, co jsem o těchto botách řekla, napsala nebo si myslela ošklivého. Jediné co neměním, je názor na cenu, pořád si myslím, že na kus gumy a látky je to drahé (ale když je koupíte s padesáti procentní slevou, tak to je už hezké a ani to nebolí)! Dokonce mě ani netlačí, čehož jsem se bála u těchto bot nejvíc. To, že mě netlačí palec bude ale asi tím, že jsem si vzala o číslo větší v pánském oddělení. Jsem nadšená i z barvy khaki, kterou mají. Přijde mi strašně neutrální. I když u barev jsem moc neměla na výběr, takže tahle na mě víceméně zbyla!




Pak jsem taky experimentovala (respektive jsem to přenechala jiným) s barvením bundy! Chtěla jsem (originálně :-D) parku v khaki/tmavě zelené barvě. Nejlepší jsem viděla v ZAŘE (jak jinak, mám ten obchod ráda), jenže... Pokud byly v cenové relaci, která se mi líbila, tak se mi tak úplně nelíbila ta bunda a pokud se mi líbila bunda, nelíbila se mi její cena (to je hodně obvyklé :-)). Zajásala jsem, když jsem objevila super bundu-parku ve slevě (myslím, že původně stála 1999,- a já ji koupila za 699,-). Jenže ji měli jen v bílé a jahodově červené ( ta byla pěkná, ale já tuhle barvu nechtěla). Tak jsem došla k odvážnému závěru – že si koupím bílou a obarvím si ji na khaki! Dlouho jsem váhala, přemýšlela, a pak do toho šla! Původně jsem si ji fakt chtěla barvit sama. Sice jsem nic podobného nikdy nedělala, naposledy někdy v pubertě a největší barvenou věcí byl svetr, ale potřebné věci jsme na to doma měli, tak jsem to chtěla zkusit. Naštěstí jsem nesehnala ještě ten den nikde vhodnou barvu a také jsem zjistila, že sehnat ten odstín, který bych si představovala, zase tak jednoduché nebude. Po příchodu domů jsem tedy sedla k internetu a zkusila najít místo, kde by mi to třeba obarvili. Že zase tak moc tvořivá být nepotřebuji a klidně skousnu, pokud to za mě obarví někdo jiný. A našla jsem! Za relativně dobré peníze (záleží na typu barveného oblečení), v okolí místa, kde se docela často pohybuji, a navíc měli v nabídce barvu, kterou jsem chtěla! Jasně, že jsem měla trochu strach, přece jen se všude píše, že praní je max na 30 stupňů, ale řekla jsem si, že to přece musí něco vydržet a když to barvení dělají, tak přece musí už vědět, jaké věci se dají bezpečně barvit a jaké ne. Abych se dostala k jádru věci – jsem naprosto maximálně spokojená. Přesně tohle jsem chtěla! Obarvily se i nitě, i přestože paní strašila, že bývají umělé, a proto se neobarví. Bunda se nesrazila a nikdo (už ani já) by neřekl, že byla původně bílá! Stálo mě to 305,- Takže mám super podzimní khaki parku za tisícovku!

Původně byla bílá!


Zase jsem utrácela! V galerii Zlatá lilie na Malém náměstí v Praze je od čtvrtka do soboty podzimní Deers pop-up shop. Jako věrná fanynka jelínků a závislačka na nich jsem se tam šla JENOM podívat a omrknout, co hezkého mají. Hezkého toho měli opravdu hodně, takže se divím, že jsem se dokázala krotit a odnesla si jen dvě věci. Konečně totiž mají jelínkovou variantu s náramkem. Náramky nosím ráda a tahle ozdoba s jelínkem mi ještě v sortimentu chyběla. Náramek je navíc v super rockovém stylu a je neutrální. Pak jsem si vzala šedivostříbrnou čelenku. chtěla jsem nějakou tmavší, dočerna.





Z neonek na nehtech jsem přesídlila na podzimní manikúru a na nehtech mám lak Catrice 840 Genius In The bottle. Barva krásná, ale trochu mě zklamal. Tu barvu jsem čekala trochu zelenější a barva se trochu ošoupává na konečcích nehtů a trochu hůř se mi s ním lakovalo. Je to můj první lak od Catrice a asi i poslední, moc mě nepřesvěčil :-(. 



Poslední ňuňánek, o kterém se chci zmínit jsou stíny Chanel Illusion D’Ombre odstín 89 Vision. Je to jako bych měla na očích zlato! Drží super, jen třpyky trochu opadávají, ale protože jsou zlaté, vypadá to jako bronzer, takže jako že je to schválně. Plácla jsem se přes kapsu, ale já je mít musela! 

Obrázek je odsud


Hezký podzim!

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Má, proto jsem si ho i kupovala. A teď ve mě evokuje podzim!

      Vymazat
  2. To sako, co vypadá jako parka, je naprosto skvělé! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je opravdu super. Přesně odpovídá mé představě a díky obarvení je dokonalá barva!

      Vymazat
  3. Zázračný lektvar? Nutně potřebuju... s těmi přechody to mám totiž úplně stejně - podzim nemůže začít bez poctivého nachlazení :D Takže díky za tip :)
    A ty jeleni jsou úžaroztomilost sama!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na bolest v krku je super. Neříkám, že by třeba stopro léčil, ale je to strašně příjemný a dobrý. Navíc se tím dá sladit i čaj!
      A ty jelínky ani nebudu komentovat, jak jsi napsala jsou úžasní a roztomilí!

      Vymazat