neděle 4. března 2012

Začínáme...

Říkala jsem si, jak a čím svůj blok začnu. A pak jsem si přivezla z lyžovačky v Itálii dva laky od Dioru a měla jsem jasno.
Zatím myslím, že blog nebude nijak vyhraněný, spíš se bude týkat běžného života. Co mě zaujalo - nezaujalo, co se mi osvědčilo – neosvědčilo, co mě v poslední době nadchlo a podobně.

Tak vítejte u mé první recenze, která se týká laků na nehty. První, co mi připadá smutné, jsou ceny luxusních laků u nás. Dior tu stojí kolem 690,-. Já ho koupila v Italském lyžařském středisku Livigno (což je bezcelní zóna, takže je tam spoustu věcí, včetně kosmetiky, o dost levnější) za 11 euro. Byl sice zlevněný, ale laky z nové kolekce tam stály euro 16. Pokud si to přepočtete do naší měny, tak to na našich 690,- nedosahuje ani náhodou. To je první smutná věc, další smutnou věcí jsou samotné laky. Dost mě zklamaly. Za ty peníze bych čekala něco exluzivního a zatím mám pocit, že jsou horší než mé laky za pár korun z Avonu.

Barvy jsou krásné – Gris Montagne 707 (neperleťová šedivá) a Rouge Ébéne Red Ebony 813 (taková hnědo-červená) – ale ten zbytek... Začnu obalem, který je pěkný, ale když chci odšroubovat víčko, tak z něj nejdřív musím sundat ten stříbrný kryt, jinak mi to nejde otevřít (myslím, že ten kryt je jen ozdoba).

Štěteček mi vůbec nevyhovuje. Je strašně velký a nabírá na sebe moc barvy, takže ji mám pak všude kolem nehtu. Je nutné nanést dvě vrstvy, první vrstva je nepravidelná a nejednolitá (někde prosvítá nehet, někde je barvy naopak moc).

Je pravda, že se lak hezky leskne, zasychá stejně, jako levnější laky a co se týče výdrže, opět nic moc. Schválně jsem nepoužila nadlak, abych viděla, jak vydrží. Konečky byly ošoupané hned druhý den a ten hnědý lak se mi dokonce i na pár místech oloupal, což se mi už dlouho nestalo. Druhý den jsem tedy přelakovala nehty třetí vrstvou, zafixovala nadlakem a hotovo. Ovšem od laku, který u nás stojí téměř 700 Kč bych očekávala něco jiného. Každopádně mě to vyléčilo z touhy vlastnit drahé laky. Za ty peníze si radši koupím něco hezkého na sebe.

Příště se ještě zmíním o dalším dražším laku, a to od OPI, ze kterého jsem také nebyla moc nadšená...
Ovšem, když si pročítám různé blogy, tak jsem asi skoro jediná, kdo preferuje levnější laky. Nevadí, já jsem s nimi zkrátka spokojená, tak proč peníze investovat do drahých věcí, které mi nevyhovují, že?





Takhle vypadá jeden z laků přímo na ruce (když se pořádné podíváte, jsou na nehtech vidět sem tam ošoupané konečky).

4 komentáře:

  1. taky mám tenhle lak na nehty, jen v červené barvě a je to kastrofa,na nehtech mi nevydrží ani den

    marketatrpisovska.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo s ním má špatné zkušenosti.

      Vymazat
  2. stopro preferuju levnější laky, odvedou úplně stejnou práci (ne-li lepší) jako až 20násobně dražší výrobek...(ale zas je dobrý ohlídat si složení, po některých čínských šmejdech můžou i slízt nehty)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní hrozně! Snažím se nekupovat si vysloveně nonamy. Doufám, že levnější značky v drogeriích snad takové šmejdy nedistribuují...
      I když je fakt, že dneska člověk nikdy neví.

      Vymazat