úterý 24. září 2013

Moje oblíbená voňavka

Miluji voňavky! Mám jich doma opravdu hodně, jak ty drahé parfémy či parfémované vody (Dior, Armani, Boss, Kenzo, Gucci, Sander), tak i ty levnější toaletní vody, které na sebe stříkám docela dost, protože co si budeme povídat, sice voní krásně, ale ta luxusní voňavka prostě vydrží déle. Já mám navíc teorii, že ta drahá voňavka po rozležení voní nakonec vždy a na každém (teď pomineme vkus každého, protože všem se stejná vůně nelíbí). Když o tom uvažuji, tak voňavky byly první drahou kosmetickou věcí, kterou jsem vlastnila.

Já je buď dostávám, nebo si je kupuji v bezcelních zónách, kde vycházejí opravdu mnohem levněji než v parfumerii. Přes internet bych si ji asi nekoupila. Ovšem kdybych neměla jinou možnost (jako ty duty free shopy), tak pravděpodobně nepohrdnu ani tím internetem.

Pár let zpátky, když jsem ještě studovala a originálnost moc nevnímala, jsem vozila různé „značkové“ voňavky z letních dovolených (nejčastěji v Řecku). Tak dovedete si asi představit, jak moc originální byly. Nejhorší je, že byly tak skvěle balené, že já v té době opravdu věřila, že vezu domů originál! Musím říct, že pár podobných nákupů mě z toho vyléčilo, protože ta voňavka nevoněla ani vzdáleně jako její předloha. Naopak dost smrděla (až na L'Eau D'Issey od Issey Miyake, ten nám s mámou paradoxně lépe voněl v napodobenině :-D ). No prostě originál to fakt nebyl!!! A už nějaký ten rok vím, že na voňavkách se šetřit nemá a pokud si už nechci kupovat voňavku, která stojí tisíc a víc korun, tak je lepší si koupit nějakou levnější od méně luxusní značky (Avon, Gabriela Sabatini, Revlon, Tezenis, Oriflame, Coty aj. aj. aj.), v drogériích jich je na výběr spousta.

Mou první skutečně značkovou voňavkou byla Kenzo Kashaya, která nějakou dobu nebyla k sehnání a teď jsem koukala, že ji na internetu zase mají. Dostala jsem ji za přijímačky na gympl (ano, před šestnácti lety se ještě dělaly přijímací zkoušky na střední školy... :-) ) a inspirovala mě má starší kamarádka, která ji milovala.

zdroj


Mojí láskou na první čuch je ale HUGO Woman od Hugo Boss. Doteď si pamatuji, jak jsem procházela Kotvou a paní mi dala do ruky papírek, kde byla nastříkaná tato voňavka! A já se zamilovala! Pak jsem po ní dlouhou dobu achala a ochala, protože přece jen v té době byla drahá (Je zajímavé, jak se mění cena peněz, také máte pocit, že to, co vám připadalo před pár lety cenově nedostupné, si dnes kupujete úplně běžně? Já tedy ano.). Ale absurdní je, že už si nepamatuji, odkud přesně tu voňavku nakonec mám, ale první balení jsem dostala asi před patnácti lety. A musím říct, že každému vždy voněla!





Strašně ráda bych vám její vůni popsala, ale nevím, jak to máte vy, já si pod popisem vůně nikdy nic nepředstavím. Já ji vnímám jako trochu sladkou, ale jinak velice svěží a jemnou vůni, která se hodí do každého ročního období (některé vůně mi totiž připadají jako typicky letní a jiné jako typicky zimní).

Má jen trochu nepraktický flakón, který mi připomíná čutoru :-) a u toho prvního balení se mi stalo, že se mi vytrhla ta spodní část stužky, kterou je přidělané víčko. Ale nějaké chytré a šikovné lepidlo to zachránilo.

Pokud tedy půjdete někdy parfumerií a tuhle voňavku neznáte, tak si k ní přivoňte, třeba vám taky bude vonět.

A teď taková pánská vsuvka o tom, jakou miluji pánskou voňavku. Vím, že nebudu vůbec originální, protože tahle vůně je Nr.1 v prodeji pánských parfémů, ale já si nemohu pomoct, pokaždé, když mě mine na ulici muž, který touto voňavkou voní, tak se musím otočit (mám velice dobrý čich, takže pokud voňavky znám, tak je i poznám, aniž bych věděla, že je někdo navoněný zrovna s ní). Mou láskou mezi pánskými voňavkami je Giorgio Armani Acqua Di Gio. I manžela jsem „donutila“ k tomu, aby si ji koupil!

zdroj



A co vy? jaké máte oblíbené voňavky?

5 komentářů:

  1. Já mám asi nejraději La vie est belle, to byla láska na první počuch... A dámskou Acqua di Gioia, tu mám taky ráda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou dámskou Acqua di Gioia taky souhlasím, voní moc hezky! Spíš ji používám v létě. A mám ji dokonce do zásoby, protože jsem k Vánocům dostala od mámy novou, ale té původní tam mám ještě docela dost. La vie est belle nevím, jak voní, ale až půjdu do parfumerky, tak ji zkusím, jsem zvědavá :-).

      Vymazat
  2. pánska acqua di gio je úžasná a naj pánska, najviac ju mám rada na mojom chlapovi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám oblíbené dvě. Givenchy Ange ou Demon Le Secret a Burberry London. V obou je jasmín, ten mi voní nejvíc. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Kashaya je hodně příjemná, patří už ke Kenzovým klasikám, ale popravdě taky si nejsem jistá její životností, zda se třeba prodávala málo a tak ji stáhli z prodeje - obvykle ji nevídám v kamenkách a už ani v e-shopech. Podobně je to i se Ca Sent Beau, Le Monde Est Beau a pár dalších od značky. Škoda toho, jsou to originální a příjemné vůně :-(
    Verunka

    OdpovědětVymazat