čtvrtek 8. srpna 2013

Odlupovací podkladový lak na nehty Essence

Originální název: nail art peel off base coat essence

Normálně bych si podobnou blbost asi nekoupila. Ve stojanu Essence jsem tento odlupovací podkladový lak viděla už dřív, ale vždy jsem si řekla, co je to za blbost, vždyť já přece potřebuju, aby mi ten lak na nehtech držel a ne aby se odlupoval :-D.

Něco podobného jsem si pomyslela i včera, když jsem tento výrobek viděla v Rossmannu ve slevě za 29,90. Stála jsem před stojanem Essence, koukala, co mají zlevněného (zjistila, že už nemají matující krycí lak, který teď sháním) a pak mě to napadlo! Vždyť by ten lak mohl být docela fajn jako podklad u různých třpytkatých laků, které jdou strašně špatně odlakovat a já se jimi proto nelakuji, protože jejich odlakování je peklo. Za ty peníze to za zkoušku stojí! Nějak to přece fungovat musí a po vyzkoušení musím říct že i funguje!

Zkusit jsem to musela hned. Upřímně říkám, že ještě nemám vyzkoušenou výdrž barevného laku, který nalakuji na tento podkladový, během běžného provozu. Měla jsem ho jen na zkoušku na jednom palci. Ale docela mi přišlo, že by jeho výdrž nemusela být špatná. Byla jsem totiž hlavně zvědavá na ten systém odloupnutí, takže jsem nevydržela mít to na nehtech dýl!



Takže teď k laku:

Podle etikety se má nechat 10 minut zaschnout a pak se na zaschlou vrstvu podkladového laku nanese jakýkoli lak barevný, pro odstranění se lak jednoduše odloupne. Tři hodiny po aplikaci byste se ale měli vyhnout horké vodě. Podle výrobce nepoškozuje nehty.



lahvičce je lak bílý a bílý je i těsně po nanesení na nehet. Tím, jak zasychá, se stává průhledným a po úplném zaschnutí máte na nehtech vrstvu obyčejného transparentního podkladového laku. I více jak po těch doporučovaných 10 minutách na nehtech mi přišel takový mírně lepkavý, ale při bližších ošahání jsem zjistila, že je to jen pocit.


během schnutí, vidíte, že někde je lak už skoro průhledný, někde teprve schne a někde je těsně po nanesení
po zaschnutí


Po zaschnutí jsem na nehet nanesla dvě vrstvy laku s takovými zrníčky, který jde odlakovat stejně blbě jako ten se třpytkama, a nechala zaschnout. Nějakou dobu jsem si ho nechala na nehtech, pořád ho zkoumala, a pak to už nevydržela a dala se do sloupávání.



A ono to opravdu šlo! Ze začátku sice ztěžka, protože jsem se trochu bála a přišlo mi divné tímto způsobem odstraňovat lak, ale pak jsem už získala grif. Špatně to šlo i proto, že jsem ten barevný lak přetáhla po stranách i tam, kde ten podkladový nebyl, takže mi po stranách zůstaly zbytky barevného laku, ale to se dá jednoduše odstranit normálním odlakovačem.

Důvodem, proč se lak neodlupuje samovolně, je asi taková „gumová“ konzistence toho podkladového laku. Když ho totiž odloupnete, tak to sloupnuté je takové měkké, ohebné, gumové.

Takže si nemyslím, že je to věc, kterou nutně potřebujete, ale u určitých laků a v určité situaci to může zjednodušit odstraňování laku na nehty. A za ty peníze to určitě stojí!

Po víkendu doplním výdrž laku na nehtech, máme v plánu grilování, takže určitě manikúra dostane docela zabrat!

9 komentářů:

  1. Koukám, co už nevymyslí. :D myslím, že se bez něčeho takového obejdu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Přesně to mě napadlo, když jsem to viděla poprvé. Ale já nehty lakuju ráda a hodně, takže jsem na to byla zvědavá.

      Vymazat
  2. Já když chci sloupnout nějaký glitrák, tak ho přetřu topcoatem, nechám to tak den nebo dýl a pak to jde krásně sloupnout :).

    OdpovědětVymazat
  3. Ja si nemuzu pomoct, ale prijde mi, ze tyhle odlupovaky nejak nehet poskozuji... Jakoze kdyz se mi odloupne lak i bez tohodle podkladu, tak je nehet strasne vyschlej..a tohle je jeste zámer...

    OdpovědětVymazat
  4. tak o tom som ešte nepočula... znie to zaujímavo, ale nejak... mne to netreba :D.

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  5. inak teraz ma napadlo, ze mna tie diabolske flitrovane laky by to mohla byt celkom dobra vychytavka. Urcite to poskodzuje menej ako alobalova metoda :)

    Inak pozyvam na WELEDA giveaway tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/weleda-peeling-super-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  6. Slyšela jsem o nich a myslela si totéž co Ty - proboha k čemu. Ale na ty třpytivé to asi není blbý nápad, mám jich pár, které používám málo právě kvůli problémům s odstraňováním, tohle by mohlo zabrat... Veronika

    OdpovědětVymazat
  7. Já se trochu bojím, aby mi to nějak nepoškodilo, už tak je mám dost slabé... A neloupe se to samo? Mě tahají nehty jen o tom čtu:D

    kissabee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že na časté používání to určitě není! On je takový gumový, takže mám pocit, že nehty vysloveně nepoškozuje, nevím, k čemu bych to přirovnala, je to taková šlupka :-). A kupodivu se to neloupe! Jen z jednoho prstu mi ten lak odpadl, ani nevím kdy a kde :-D. Ale jinak drží docela dobře, dokonce i to sloupnutí dá celkem práci!

      Vymazat