neděle 20. ledna 2013

Má zkušenost s Power Plate



zdroj fotek www.powerplate.com/cz/


Pokud jste o tomhle druhu cvičení nikdy neslyšeli, tak se jedná o posilování, protahování a cvičení na vibrační plošině. Lekce trvá nejčastěji jen 30 minut, ale těmi vibracemi se mnohokrát znásobuje účinek cvičení. Vibrace aktivují svaly několikrát za sekundu a zrychlují tak účinek cvičení. Takže se cviky opakují jen jednou a každý cvik se cvičí půl minuty až minutu.

Buď můžete cvičit ve víc lidech na větším množství strojů, kdy vám někdo předcvičuje. Nebo absolvujete individuální lekci v jednom nebo ve dvou, kdy se vám instruktorka věnuje individuálně. Já chodím na tu druhou variantu, což je super, protože mi slečna přesně říká co a jak cvičit a kontroluje mě. další variantou je koupit si ten stroj domů, ale to je už dražší sranda, navíc to není moc bezpečné, protože když cvičíte na těch vibracích špatně, tak si můžete i ublížit.

Na tomto cvičení mi nejvíc vyhovuje to, že na něj můžu jít kdykoli během dne, cvičí se totiž každou půlhodinu od rána do večera. Akorát je potřeba včas se objednat. Nemusím se tak řídit rozvrhem hodin, kdy mi čas mého oblíbeného cvičení nemusí vyhovovat. Super je i to, že se cvičí jen půl hodinu, takže vám to neukousne ze dne tolik času.

Doporučuje se chodit dvakrát až třikrát týdně, ale já to kombinuji ještě se zumbou a pilates, takže budu spíš chodit jen jednou týdně, víc cvičení už do svého týdenního rozvrhu nenacpu.

Co se týče účinků, tak jich slibuje spoustu (jako koneckonců všechno). Víc se dozvíte například www.powerplate.com/cz/. Některé účinky zhodnotit nemůžu, co ale vím jistě, tak díky power plate NEZHUBNETE! I když se pokaždé ukrutně potím, tak nemám za 5 měsíců cvičení dole ani kilo. Samozřejmě určitě existují i výjimky (ty jak víme, potvrzují pravidlo), ale PP na hubnutí obecně prostě není. To mi nezávisle na sobě potvrdily i dvě slečny, které mě na vibrační plošině trénovaly. Takže to není jen ve mně. PP je spíš doplněk jiného pohybu nebo cvičení. Ale vím, že v různých článcích v časopisech toto cvičení doporučují na hubnutí, tak tomu určitě nevěřte!

Což neznamená, že žádné výsledky nepozoruji – pozoruji a nejen já i moje drahá polovička. Asi nejvýraznější je OPRAVDU ZPEVNĚNĚJŠÍ ZADEK. Fakt, nikdy bych to neřekla, ale je pevnější a dokonce trochu zmizela i celulitida. To zpevnění cítím na celém těla, ale na zadku je nejmarkantnější.

Nevýhodou je to, že vás občas bolí svaly, o kterých jste ani nevěděli, že tam jsou (jako mě naposledy mezižeberní a to tak, že jsem si myslela, že mám skřípnutá záda, až mi z té bolesti bylo špatně, ale během dvou dnů se to zregenerovalo).

Shrnutí:
Na power plate chodím od konce srpna pravidelně dvakrát týdně, doplněno o pilates a zumbu.

-        pokud očekáváte, že zhubnete, tak si rovnou nejděte jiný druh pohybu, jen PP vám kila dolů určitě nedá
-        po pravidelném dlouhodobějším cvičení vás budou méně bolet záda a budete viditelně zpevněnější
-        časově to není moc náročné

2 komentáře:

  1. ahojky, já jsem chodila měsíc a vůbec žádné výsledky jsem nezpozorovala :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měsíc je určitě krátká doba. Slečna předcvičovatelka říkala, že se to pořádně začne projevovat až po půl roce, tak jsem na to zvědavá :-D, když už nějaké výsledky vidím teď!

      Vymazat