sobota 5. ledna 2013

2. moji favorité roku 2012 – dekorativní kosmetika


A je tu druhá půlka článku, kde shrnuji kosmetiku, kterou jsem si v minulém roce 2012 oblíbila a kterou jsem používala nejvíce. Tento se týká dekorativní kosmetiky. Musím se přiznat, že u té dekorativní kosmetiky to pro mě byl mnohem těžší výběr než u té pleťové. Pleťové kosmetiky mám totiž jen malé množství, přesně to, co používám a využiji. Vypotřebuji krém, koupím si nový, nehromadím je... Ale dekorativní kosmetiku opravdu hromadím... Mám hodně stínů, hodně řasenek, víc pudrů, spoustu tužek na oči... a tak bych mohla pokračovat dál. Vybrala jsem tedy výrobky, které se dají považovat za mnou oblíbené, i když třeba u těch řasenek to bylo náročné, protože jsem stále neobjevila takovou, která by mi naprosto vyhovovala.



  1. Korektory

Hledám dokonalý korektor – nenacházím :-(, takže jich mám doma víc a střídám je podle nálady a podle toho, který mám zrovna po ruce. Obecně používám jiné korektory na kruhy pod očima a jiné na nedokonalosti pleti.

M.A.C. Select Moisturecover NW20
Tento korektor s aplikátorem používám na kruhy pod očima, které mě trápí ze všech nedokonalostí asi nejvíce. Mám je dědičné po tátovi a moje ponocování jim také nepřidá. Mám už druhé balení, takže si troufám říct, že je dobrý, i když ne nejlepší. Ten stále hledám.

KIKO Full Coverage Concealer, odstín 01
Tenhle korektor jsem si přivezla z Itálie a nanáším ho štětečkem. Pokud se líčím doma, tak mám nejradši právě tyto typy korektorů, protože je štěteček nejpřesnější.

Pokud ale někam jedu, tak si s sebou beru korektor v tyčince, takový ten vysouvací jako rtěnka, a používám ho na všechno – kruhy pod očima i pupínky.






  1. Pudry

Make-up používám jen když jdu někam na ples nebo na podobnou akci, v poslední době jsem začala používat BB krémy, ale nejčastěji můj základ tvoří pudr a korektor. Proto mám ráda minerální make-upy, které jsou svou konzistencí pudrem, ale přitom dobře kryjí. Obecně nedokážu pudry zhodnotit, vyhovují mi všechny, které v současné době mám.

Avon Tuhý pudr Final Touch Color Trend, odstín Translucent
Tento pudr je trochu tmavší, proto se s ním pudruji hlavně v měsících, kdy má můj obličej trochu nějakou barvu.

Avon Omlazující tuhý pudr Anew Beauty (Anew Age-Transforming Pressed Powder SPF 15), odstín Soft Beige
V téhle době je moje pleť světlejší, proto používám tento pudr. Normálně bych si ho asi nekoupila, ale měla jsem ho za docela směšnou cenu a nakonec jsem s ním spokojená.



Sephora Mineral Loose Powder Foundation, odstín light 10
Tohle je jeden z těch super krycích minerálních pudrů, které používám místo make-upu.


  1. Tvářenky

Avon 24k Blush Duo, odstín Golden Glamour
Má nádhernou barvu a dá se použít i jako rozjasňovač. Na pleti vypadá velice přirozeně a krásné se leskne. Od té doby, co ji mám, ji používám nejvíc ze všech.

Avon Jillian Dempsey Blush - Celestial
Tahle tvářenka mi připomíná ty minerální od MACu, je také mramorová a má nádhernou přirozenou barvu. Není moc perleťová, třpytí se jen tak lehce, akorát. Bohužel mi spadla na zem, takže je poloviční a hlavně placatá. Jinak byla vypouklá. A je škoda, že ji už neprodávají.





Benefit 10
Tento dvojbarevný bronzer a rozjasňovač jsem používala hlavně létě.


  1. Oční stíny

Tohle je velice náročná kategorie na výběr... Obecně mám nejradši stíny od L'Oréal Paris.

L'Oréal Paris Color Appeal, odstín č. 153. Prune métal
Těchto stínů mám doma několik (více zde), ale nejoblíbenější barvou je právě tato fialovo-šedivo-hnědá. K hnědým očím vypadají krásně!

L'Oréal Paris Color Infaillible, odstín 033 Tender Caramel
Mám doma asi deset odstínů, takže vybrat jeden nebylo lehké, ale nakonec jsem se rozhodla pro naprosto neutrální zlatavý odstín. Jinak plánuji článek jen o těchto stínech. Je mi jasné, že je všichni už znáte, takže bych se spíš věnovala jednotlivým odstínům, které mám.


  1. Tužky na oči

I když jsem v loňském roce začala používat kromě tužek i gelové linky, stále u mě vedou tužky na oči. Vybrala jsem tři.

Avon Glimmerstick Diamonds eye liner, odstín brown sugar a black ice
Fajn tužky, se kterými se mi dobře pracuje. Pokud mám oči laděné dohněda, používám hnědou, pokud nechci orámovat oči výraznou černou, použiji odstín black ice, který je spíš došediva se třpytkami.

Avon SuperShock Gel Eyeliner Pencil, odstín black
Tahle tužka je perfektní, protože je to gelová linka v tužce, takže je krásně pigmentovaná, měkká a skvěle se s ní pracuje.



  1. Řasenky 

Opět jsem měla problém vybrat ty nej, protože tu, která by mi vyhovovala naprosto, teprve  hledám. Ale pro mě jsou nejlepší tyto dvě.

L’Oréal Paris VOLUMISSIME Carbone Black X5
Nějak jsem nepřišla na chuť plastovým kartáčkům, pořád preferuji ty klasické, trošku větší, ale ne zase moc a tahle je výborná!

Lancôme Hypnôse Star Mascara
Tohle je dražší verze řasenky. Pořád si myslím, že naprosto stačí levnější řasenky, ale z téhle jsem nadšená. Více zde.


  1. Na rty

Bí Mât Cây balzám na rty
Balzámů mám spoustu, ale tenhle je bezkonkurenční. Používám ho jen na noc a vždycky mi dá rty dopořádku, ať jsou v jakémkoli stavu! A krásné voní.

Balea Vaseline
Tohle také určitě všichni znáte. Já ji používám na rty na noc, pokud nejsou vysloveně vysušené a popraskané. Ale i na chodidla, na ruce, je prostě skvělá!




Lesků a rtěnek mám také hrozně moc, nejvíce opět od Avonu, vyhovují mi, ale vybrat jednu, bylo nemožné, proto jsem do nejpoužívanějších výrobků zahrnula tento lesk na rty, který, jak vidíte, používám opravdu hodně.

Lancome Juicy Tubes, odstín Marshmallow Electro 95
Tento lesk sice trochu lepí, ale díky tomu vydrží mnohem déle než jiné lesky. Má krásnou perleťovou barvu a bonbónovou příchuť.





  1. Na nehty

Essence, Studio nail, better then gel nail top sealer
Asi nejlepším přípravkem na nehty je tento urychlovač schnutí laku na nehty. Více o něm zde.




1 komentář:

  1. Ty tužky na oči od Avonu mám strašně ráda! A Lancome lesk na rty bych moc chtěla na léto:)

    OdpovědětVymazat